x
Snowbird: Moon

Snowbird
Moon

Snowbird: Moon

GAFFA

Album / Bella Union
Utgivning D. 2014.01.27
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Den förhållandevis okända amerikanskan Stephanie Dosen klev in och gästade namnkunniga gäng som The Chemical Brothers och Massive Attack under sent 00-tal. I det här projektet delar hon utrymme med Simon Raymonde vars meritlista inkluderar ett otal år i Cocteau Twins och två skivor med This Mortal Coil, samt ett par branschkollegor från bland annat Midlake och Radiohead. Är det kanske dags att på allvar bekanta sig med sångerskan?

Raymonde kopplade Dosen till sitt skivbolag Bella Union redan 2007 då han lanserade hennes debutalbum, och han har förstås bara gott att säga – ingen annan sångerska har varit så givande att jobba med sedan Elizabeth Fraser var med och frontade Cocteau Twins. Det nya samarbetet som Raymonde och Dosen valt att kalla för Snowbird har de ändå skyndat långsamt med – debuten har tagit nästan fem år.

Ofta känns innehållet på Moon alltför drömskt och fluffigt, inget griper tag och inget koms ihåg, men i ett fåtal stycken lyckas sällskapet spela korten rätt. En stabil flygel dominerar de flesta spåren, gitarrer, komp och stråkar har en tillbakadragen plats och Dosen envisas med att viska sig igenom de elva låtarna. Hennes insats framkallar inte precis några rysningar men det svala sånguttrycket passar för all del den lika svala drömpopen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA