x
Nicole Sabouné: Must Exist

Nicole Sabouné
Must Exist

Nicole Sabouné: Must Exist

GAFFA

Album / Roxy Recording
Utgivning D. 2014.01.15
Recenserad av
Mathias Jensen

Det är december 2013 och Nicole Sabouné är 22 år gammal och redan en helt självklar popsångare. Det har bara gått ett drygt år sedan hon handplockades av Ola Salo i TV4:s talangfabriksatsning The Voice. Nu arbetar hon sida vid sida med både Salo och Nicklas Stenemo från Kite, och skriver dystopiska sånger om samtidens vägval. Inte helt sällan beskyller hon samhället för att tvinga individen att välja sida, antingen är du för eller emot och det där är viktigt.

High-kick-låten Win This Life sparkar igång skivan och är kanske den mest talande låten för hur Must Exist låter när den låter som allra mest intressant. New wave-gitarrerna är elektrifierande och simpla, nästan banala. Trummorna känns New Order-handplockade och allt låter till synes spontant, till synes skrivet på uppstuds, i alla de mest positiva meningarna.

Precis som när punken fick fäste var det snarare ATT punken överhuvudtaget hände, som var det stora. Nicole Sabounés musik känns som en rimlig motsvarighet i ett 2013 som blir 2014. Det är snyggt, lätt, direkt, och besjunget med en röst som ser dystopin i horisonten. 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA