x
Burial: Rival Dealer

Burial
Rival Dealer

Burial: Rival Dealer

GAFFA

12'' / Hyperdub
Utgivning D. 2013.12.19
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Ur skuggorna kommer ibland ett ljus, djupt från industrins och storstädernas gråa vardag föds ibland en färgande värme och avväpnande lugn ur vansinnet, som små färgklickar. Ur de svåraste av tider kommer ibland de enklaste och finaste av uttryck, från de mest oväntade av platser och personer.

William Bevan bor i de där skuggorna. Hans vardagar är i de gråa storstäderna, hans musik har definierat just dessa kala utrymmen och Burial har blivit den hyllade men alltjämt svårdefinierbara centralpunkten för en hel rörelse elektronisk musik. Rival Dealer kallar han för anti-mobbningslåtar, musik som kanske kan hjälpa någon att finna styrkan att tro på sig själv, att inte vara rädd eller att ge upp, att någon därute tror på dem och ser efter dem.

I sin eviga silhuettform har Burial med åren växt ur sin nattsvarta kostym, anammat den soul och R&B och pop som ofta drivit hans musik framåt i bakgrunden, och under 2013 blivit något mer extraordinärt än Hyperdub någonsin kunnat drömma om att ha som tveklöst störst på sitt tioårsjubilerande bolag.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA