x
The Dirty Feel: Truth Be Told

The Dirty Feel
Truth Be Told

The Dirty Feel: Truth Be Told

GAFFA

Album / Tummy Touch Records
Utgivning D. 2013.11.11
Recenserad av
Pontus Berg

I filmen White Men Can't Jump förs ett resonemang om att vita kan lyssna på Jimi Hendrix, men inte höra Jimi. Därom tvistar de lärde. Vad som kan slås fast är att alla kan spela en bluestolva men långt ifrån alla kan lira en bluestolva. Vill du skapa musik som har tunggung, rallarkraft och låter spännande är en tolva något av det svåraste du kan ge dig på. Men The Dirty Feel kan lira bluestolva. Visst, texterna är inte djupsinniga men det finns en funkig experimentlusta och en ovilja att bara måla innanför rocklinjerna.

Tystnaden avrättas med riff som kablas genom en smutsig fuzz, som är fastlimmad på 8:an (tian är för amatörer!). Trumpinnen landar långt ut på cymbalerna och basisten pumpar på som om han skyfflade kol på en oceanångare med riktning Mississippideltat. Där någonstans sitter The Black Crowes på en skitig juke joint längs Route 61. I baren hänger Robby Krieger med Ozzy och röker. De båda skakar på huvudet åt Tommy Iommi som står på scen och försöker hantera Mitch Mitchell eller Ginger Baker, det är för rökigt för att se vem det är och dessutom skymmer Freak Kitchen sikten.

Ungefär så låter det.

Tyvärr blir det nog inte fler plattor, sångaren och gitarristen Nick Hirsch dog av en blodrelaterad sjukdom i mars förra året. Men vilket eftermäle.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA