x
Jonas Nyström: Glöden Slocknar Aldrig – Historien Om Attentat

Jonas Nyström
Glöden Slocknar Aldrig – Historien Om Attentat

Jonas Nyström: Glöden Slocknar Aldrig – Historien Om Attentat

GAFFA

DVD Audio / BMD
Utgivning D. 2013.12.04
Recenserad av
Patrik Blomqvist

Historien om hur medlemmarna i Attentat korsade varandras vägar är vardagsmat, fem grabbar vars intresse låg i att tillsammans spela punk. Det som är unikt med gruppen är deras nära relationer till varandra, själva kittet som hållit samman frontfiguren Mats, Cristian, Patrik, Magnus och Paul.

Dokumentär- och reklamfilmaren Jonas Nyström har på ett lysande sätt förevigat kvintetten såväl individuellt som i grupp, i replokalen, på scen och privat. Det är naket, ibland rörande, men kantat av västkustens sedelära: en stor portion humor, från begynnelsen fram till skapandet av fjolårets studioalbum Fy Fan!. Och den fullsatta konserten på Pustervik, hemma i Göteborg.

Så vad är det som gör att Attentat efter över 30 år inte ställer in sig i samma led som Ebba Grön, Anti Cimex och Slobobans Undergång, lyfter på hatten och tackar för sig, en gång för alla? Svaret: "Det finns ingen skillnad mellan en 15-åring och en 50-åring, man kan vara lika kreativ ändå". Ni hör: glöden slocknar aldrig.Historien om hur medlemmarna i Attentat korsade varandras vägar är vardagsmat, fem grabbar vars intresse låg i att tillsammans spela punk. Det som är unikt med gruppen är deras nära relationer till varandra, själva kittet som hållit samman frontfiguren Mats, Cristian, Patrik, Magnus och Paul.


Dokumentär- och reklamfilmaren Jonas Nyström har på ett lysande sätt förevigat kvintetten såväl individuellt som i grupp, i replokalen, på scen och privat. Det är naket, ibland känslomässigt, men kantat av västkustens sedelära: en stor portion humor, från begynnelsen fram till skapandet av fjolårets studioalbum Fy Fan!. Och den fullsatta konserten på Pustervik, hemma i Göteborg.


Så vad är det som gör att Attentat efter över 30 år inte ställer in sig i samma led som Ebba Grön, Anti Cimex och Slobobans Undergång, lyfter på hatten och tackar för sig, en gång för alla. Svaret: "Det finns ingen skillnad mellan en 15-åring och en 50-åring, man kan vara lika kreativ ändå". Ni hör: glöden slocknar aldrig.

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA