x
Skindred: Kill The Power

Skindred
Kill The Power

Skindred: Kill The Power

GAFFA

Album / Double Cross
Utgivning D. 2014.01.27
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Hade helt missat att Skindred fortfarande existerade, och släppte skivor. Är ganska förtjust i både Babylon och Roots Rock Riot och gläds åt det faktum att gruppen ännu flåsar på. För nog måste det kännas grymt otacksamt att kämpa vidare i världens mest bespottade hybridgenre, nu-metal. Klarar Skindred fortfarande av att rocka loss på sitt femte fullängdsalbum och har gruppen gjort något för att förnya sig?

En stor del av Kill The Power har element av dubstep insprängt mellan riffen. Korns ifrågasatta samarbete med bland andra Kill The Noise och Skrillex på The Path Of Totality är troligen den här skivans närmaste släkting. Men eftersom Skindred alltid arbetat med elektroniska influenser i allmänhet, och med dub och reggae i synnerhet, känns dubstepen naturlig på Kill The Power. Det är nästan synd att Skindred inte drämmer till med ännu mer.

Vad gäller kraft, ork och energiska utspel verkar Clive "Benji" Webbe ha tyglat sina mannar. Lite för mycket. We Live är till exempel äckligt sliskig. Tack och lov får lyssaren smaka på sångarens alla röstuttryck i Proceed With Caution; "Benji" kan ju rappa, waila, sjunga och vråla som få andra.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA