x
Bad Barber: Courteney Cox & Rock N’ Roll

Bad Barber
Courteney Cox & Rock N’ Roll

Bad Barber: Courteney Cox & Rock N’ Roll

GAFFA

Album / Bad Barber Records
Utgivning D. 2014.01.11
Recenserad av
Pontus Berg

Bad Barber beskriver sin musik som Rock N' Soul, men undertecknad vill hellre använda "själarock". För detta Malmöband pysslar inte med rock toppad med lite soul. Bad Barber lirar rock sprängfylld med själ.

Djävulen sitter som bekant i detaljerna och det är just där som kvartetten excellerar, i detaljerna. Blås, handklapp och orgelslingor fyllda av längtan, alla små detaljer ligger avmätt och välplacerade. Men den främsta förtjänsten kommer kanske från det som väljs bort. Att de vågar hålla produktionen enkel. Möjligen ett resultat av den klassiska rocksättningen som tvingar fram ljudbildsprioriteringar för att inte helheten ska bli lidande. Sådana band har ofta modet att i Mies van der Rohe-anda omfamna less is more. Allt som görs måste få maximal effekt, det finns liksom ingen kompgitarr som kan fylla upp.

När skivans sista spår klingar ut ringer en fråga i huvudet "Herregud! Hur kommer detta låta live?". Kan bandet möjligen vara lika bra på scen som i en klinisk studio. Med tanke på att den underbara Tangled Up In You är inspelad live finns allt hopp om att så är fallet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA