x
Feathered Arms: Feathered Arms

Feathered Arms
Feathered Arms

Feathered Arms: Feathered Arms

GAFFA

Album / Punks Only
Utgivning D. 2014.01.08
Recenserad av
Tobias Öhgren

På sätt och vis påminner Feathered Arms mig om hur det var när jag var 15. När en hittade några MP3:or och bara var tvungen att ringa sin bästa kompis för att berätta om dem, även om klockan var 02:34 – adrenalinet pumpade vildsint i bröstet och mattelektionen morgonen därpå kändes avlägsen.

Det är den energin som föds ur musiken. På Malmöbandets knappt 30 minuter långa debutalbum visar de upp sorg och ilska över det samhälle som vi lever i. Med ivriga gitarrer och rökiga cymbaler rör de sig framåt längs en traditionell postrock-väg – räknar lyktstolparna längs landsvägen och drömmer om en bättre värld.

Sångaren Katja Nielsen har berättat om hur hon jobbat på en psykiatrisk avdelning – och det finns få ställen där det är enklare att se personer som hamnar åt sidan i samhället. Som människorna med makt verkar sakna empati för.

Likt karaktären Gale Hawthorne, från Hunger Games, har de gått omkring och längtat efter uppror och med punkens yviga redskap välkomnar de det. Kanske blir 2014 det år där vi kräver förändring – och då får Feathered Arms gärna spela till, för det är då de är som bäst.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA