x
Rebekka Karijord: Music For Film And Theatre

Rebekka Karijord
Music For Film And Theatre

Rebekka Karijord: Music For Film And Theatre

GAFFA

Album / Control Freak Kitten Records
Utgivning D. 2014.01.20
Recenserad av
Emelie Fredriksson

Med piano, stämmor och sköra fioler spänner nordnorska Rebekka Karijord upp ett nät av sagotrådar som berör. Det här är en skiva som till största del är instrumental men musiken har inga problem med att tala för sig. Den tonsätter tågresan, promenaden eller en grå, förjävlig morgon perfekt och sveper med stråkar och korala röster bort dig till filmernas värld.

38-åriga Karijord verkar ha en aldrig sinande skaparanda. Hon har komponerat musik till över 30 filmer, teater och dansuppsättningar och släppt fyra studioalbum. Hon har också hunnit med att skådespela, uppträda på teater och utbilda sig på Balettakademin i Oslo.

Även om musiken fanns tidigt hos henne så var det inte förrän på hennes tredje album The Noble Art Of Letting Go från 2009 som hon fick sitt musikaliska genombrott. Nya Music For film And Theatre är en samlingsskiva vilken bjuder på 15 spår som kompositören skrivit för filmer, teater och modern dans under de senaste sex åren. Vackert, sorgset, mystiskt och stämningsfullt rakt igenom. På sina ställen letar sig organiska ljud in som för tankarna till Björk och The Knifes musikaliska sfärer vilket gör att Music For film And Theatre aldrig blir sömnig.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA