x
Canterbury: Dark Days

Canterbury
Dark Days

Canterbury: Dark Days

GAFFA

Album / Hassle
Utgivning D. 2014.01.17
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Det är svårt att lyssna på Dark Days, det tredje fullängdsalbumet från engelska Canterbury, utan att dra paralleller till andra emoband, som Jimmy Eat World och My Chemical Romance. Stämningen i musiken är jämförbar, melodispråket känns igen och stundtals är sättet de bygger refränger på snarlikt. Dock känns det som att Canterbury – knappt tio år fyllda som band – aldrig dyker lika djupt i emon och punken som sina äldre förebilder; grupperna har helt enkelt inte tillgång till samma referensramar. På gott och ont.

I Keep It Moving, Hold Your Own och Out From The Cold serverar Canterbury fina låtar med alla byggstenar på rätt plats. Think It Over däremot liknar glamrock och känns malplacerad, By The Trail är en trött akustisk lägerelds-ballad och Satellite störs av ett enfaldigt na-na-na-parti. De högljudda och högtravande rock'n'roll-gesterna – särskilt framträdande i en låt som Elephant – skär sig mot den behagliga emotonen.

Vad som gör att Canterbury kommer undan med betyget godkänt är spelglädjen samt att de spår som bär, verkligen bär. Återstår att se om killarna väljer vilken fot de ska stå på.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA