x
Linnea Henriksson: Du Söker Bråk, Jag Kräver Dans

Linnea Henriksson
Du Söker Bråk, Jag Kräver Dans

Linnea Henriksson: Du Söker Bråk, Jag Kräver Dans

GAFFA

Album / Sony
Utgivning D. 2014.02.14
Recenserad av
Camila Astorga Díaz

Det kräver koncentration och mod för att ta sig an de allra enklaste av berättelser: att vara nykär, att ångra en fylla eller att ställa någon mot väggen. Allt som redan sagts förut måste spinnas ett extra varv för att lokalisera den där punkten där musiken går från bakgrundsljud till något som drabbar en inifrån.

Linnea Henriksson har en av Sveriges klaraste röster, som tycks oberört av all typ av motstånd. Linnea Henrikssons röst hör hemma där andra fysikaliska lagar råder. Det i kombination med de tjockaste av stråkmattor, de flinkaste av harpor och den studsigaste 80-talsfunken är bottenlöst vackert. Det måste sägas: Linnea Henriksson kan verkligen sjunga. Stundtals dessutom som om allt stod på spel. Vid flera tillfällen låter det skrämmande ärligt, som att det är första gången hon sjunger just den strofen. Då lyckas hon också med det unika i att vara drabbande bara genom sitt tonläge. Det är dessutom en akustisk fröjd att höra Lilla Namo gästa på Klassfotot.

Men i övrigt är det några passager där man undrar vad hon faktiskt menar. Det är mest texternas fel att musiken tappar riktning, stampar och inte riktigt tycks hitta sin riktning. Men också arrangemangen är lite för tillslätade. Utan någon typ av vågat spel, tilltufsade kanter eller modigare anspråk kommer det aldrig att sticka ut. De tre mästerverken Du Söker Bråk, Jag Kräver DansJag Ger Dig Allt Jag Har och Timmen Är Slagen förtjänar bättre sällskap. 

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA