x
Band Of Horses: Acoustic At The Ryman

Band Of Horses
Acoustic At The Ryman

Band Of Horses: Acoustic At The Ryman

GAFFA

Album / PGM
Utgivning D. 2014.02.12
Recenserad av
David Gustavsson

Skäggiga kvintetten Band Of Horses har inte släppt något nytt sedan 2012. Nu återvänder de Seattlebördiga indiefolkrockarna med ett livealbum. Skivan är inspelad under en akustisk spelning i april på konsertarenan Ryman Auditorium i countryns huvudstad Nashville.

Låtarna kommer från bandets fyra fullängdare och urvalet består av både hits och mindre kända alster som framförs med gitarr, piano och bascello. 

Older, Wicked Gil och Marry Song är i stort sett oförändrade. Men pompösa The Funeral och The Detlef Schrempf har strippats ner ordentligt och förvandlats till gåshudsfina ballader där Ben Bridwell använder hela sitt breda röstregister.

Vackra Factory från Infinite Arms känns som en given succé i sammanhanget men är faktiskt betydligt bättre i original. Den akustiska versionen blir lite platt och stompig och magin går förlorad. Neighbor från samma album är däremot intim och finstämd. Mycket tack vare att den delvis framförs acapella.

Det bestående intrycket är ändå att Acoustic At The Ryman är en ojämn och lite småtrist liveskiva. Band Of Horses har dessutom tidigare gjort bättre akustiska liveversioner av flera av låtarna som är med på plattan.

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA