x
Viktor & The Blood: Apocalypse Right Now

Viktor & The Blood
Apocalypse Right Now

Viktor & The Blood: Apocalypse Right Now

GAFFA

Album / Warner
Utgivning D. 2014.01.27
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

När Sugarplum Fairys Kristian Gidlund avled lyckades hans nära spelkamrater uppenbarligen att omkanalisera sorgen till livskraftigt vital rock. Viktor & The Blood består av medlemmar från både Mando Diao och "lillebrorbandet" Sugarplum Fairy.

Drivet är starkt, men tyvärr ganska jämntjockt. Trots att producenten är Jacob Hellner, som även producerat band som Rammstein, låter det modernt städat och radioanpassat på ett opassande sätt. Bara korta stunder kan man höra mer smått dramatiskt, destruktiva element. Möjligen är det den tyska ordningen som inte låter slyngelanlagen få blomma ut tillräckligt kraftigt.

Musiken skulle kunna beskrivas som proffsigt snygg, välstyrd och modern mitt i intensiteten. Det blir ganska tråkigt när rebelliska utspel tonas ner för att kunna surfa riskfritt på de lagom stora radiovågorna och motsägelsefullt när man försöker få ordning på den avsedda undergångsstämningen. Att blanda delar av två lyckade projekt blir, som bekant, inte alltid lika lyckat som när var man är på sin trygga plats.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA