x
The Bland: Strangers On The Side Of The Street

The Bland
Strangers On The Side Of The Street

The Bland: Strangers On The Side Of The Street

GAFFA

Album / Siv Sol Records
Utgivning D. 2014.01.31
Recenserad av
Magnus Sjöberg

The Bland träffades ursprungligen på Nya Zeeland för några år sedan och spelade som gatumusikanter tillsammans. Som ett ödets nyck träffades alla i Uppsala igen några år senare och kände att den musikaliska kemin dem emellan inte kunde låta gås förlorad, så de bildade ett band. Ett band som nu begår sin debut.

Och som det ofta plägar artister och band som under de senaste åren kommit från den musikaliska världen så är låtarna i mångt och mycket draperade i den där Mumford & Sons-dräkten. Fullt förståeligt enär det i praktiken är oslagbart som gatubandsarrangemang. Men The Bland lyckas hitta ut ur det konceptet på några av låtarna här, vilket är välkommet. Och det lovar gott.

Men fastän att många av låtarna har en gnista och en energi som verkar bottna i äkta spelglädje, så är det inte alltid låtarna känns speciellt intressanta. Det är liksom kul för en stund, men det är inget som man återkommer till. Bortsett från avslutande Shine Again, som för tankarna till The Tallest Man On Earth. Så att det känns som en cliffhanger till något underbart.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA