x
Bohren & Der Club Of Gore: Piano Nights

Bohren & Der Club Of Gore
Piano Nights

Bohren & Der Club Of Gore: Piano Nights

GAFFA

Album / PIAS
Utgivning D. 2014.02.03
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Bohren & The Club Of Gore har sedan debuten utforskat och utvecklat en stil mellan ambient och jazz, en stil som ofta har mörka och nästan filmiska undertoner. Här på det nya albumet tar man ytterligare ett litet steg, med en ljudbild som är lite mindre mörk, men samtidigt också nästan lite klaustrofobisk: där spåren flyter in i varandra och där stämningarna fluktuerar.

Piano Nights är mer som ett konceptuellt varande än en helhet bestående av nio delar, nio spår. Det är ett andeväsen som sakta rör sig fram genom etern; små subtila rörelser och känslor som blottläggs och skyls, samtidigt, synkront. En organisk långsamhet. Ett stilla piano. En trevande saxofon. De sporadiska visparna på virveln, som hjärtslag, som för att understryka rörelsen.

Det är spännande i all sin enkla och vindlande rörelse. Men det är en spänning utan mörker, en spänning utan en av de där huvudingredienserna i bandets verk. Utan det känns det maniskt krypande obehaget inte alls. Utan det känns det som ett steg mot den grå vardagen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA