x
Per Störby Jutbring: Dance Of The Diaper Fairy

Per Störby Jutbring
Dance Of The Diaper Fairy

Per Störby Jutbring: Dance Of The Diaper Fairy

GAFFA

Album / Hoob
Utgivning D. 2014.02.05
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Per Störby Jutbring är mest känd som kompositör och bandoneonspelare i New Tide Orquesta. Här är hans första soloalbum i eget namn, komponerat och utfört på favoritinstrumentet piano; likväl i sin ensamma nakenhet som omgivet av ståkar. Ett album som tillkommit under en vecka på Gotland, lika fokuserat som längtande efter familjen. Just det senare kan föga subtilt anas i låtnamnen och musiken.

Man känner genast igen tonspråket i många av kompositionerna. De där som präglat New Tide Orquesta genom de senare året; det där monotona, vardagliga, lunket. Fallande, stigande. Det där, som när det bryts av med en melodi eller ett inkännande tema blir en storhet i sig. Men när det här oftast tar en enklare form, i det rena pianospelet, blir det stora större och vackrare.

Här ryms både komposition och improvisation, något som egentligen inte är två separata enheter när man lyssnar. Snarare bara en variation av hela albumets tema. En variation av kärlek och nostalgi. En längtan och en skönhet som man konstant bär inom sig. Det vackra i livet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA