x
The New Mendicants: Into The Lime

The New Mendicants
Into The Lime

The New Mendicants: Into The Lime

GAFFA

Album / One Little Indian
Utgivning D. 2014.01.20
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Det finns en del musikaliska samarbeten som låter intressanta på pappret, men som i verkligheten långt ifrån matchar förväntan och intresse. Och så finns det den direkta motsatsen. När en sammansättning av musiker blir så mycket bättre än de delar man förväntar sig.

The New Mendicants består av Norman Blake från Teenage Fanclub, Joe Pernice från Pernice Brothers och Mike Belisky från The Sadies. Detta är deras första album. Och det låter briljant.

Nu är det inga nya stigar som trampas upp. Snarare verkar det som att de alla tar sina gemensamma musikaliska grunder och återskapar en slags tidlös anglosaxisk pop. En där klassiska popmelodier tar plats, en där både 60- och 70-talet finns som referensramar. Gitarrer. Stämsång. På samma gång med flörtar mot countrypop och folkrock, utan att något blir dominerande. Betydligt mer solskenspop än många andra flörtar med samma genrer, men aldrig så att det blir nonsens. Ett eko från den tid då musiken kunde vara lättsam och betyda något på samma gång.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA