x
Scott H. Biram: Nothin' But Blood

Scott H. Biram
Nothin' But Blood

Scott H. Biram: Nothin' But Blood

GAFFA

Album / Bloodshot
Utgivning D. 2014.02.03
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

Bli inte avskräckta när ni ser skivomslagets blodbad. Visserligen har Scott H Biram sina tuffa sidor, men också sinne för kontraster. Han kan växla mellan death metal-tendenser och Amazing Grace utan förvarning, men i detta fall känns blodet mest som en symbol för alla de avlidna blues-och countrygubbar som en gång levt runt Mississippi-floden och vars "blod" förts vidare in i rötternas musikaliska arvingar.

Biram är skicklig på att behärska rootsmusiken i dess olika skepnader, en viktig förvaltare. Han låter härligt rufflig och sjunger om alkohol och svårt liv som de flesta andra bluesgubbar, samtidigt som hoppet om frälsning, finare känslor och en bättre tillvaro alltid finns med. Han har en brinnande styrka som alltid kommer tillbaka. Det finns en trygghet i igenkänningen, låtar som Back Door Man och John The Revelator är som bluesens vandringssägner. De dyker upp i olika tappningar gång på gång, år efter år. I det här fallet känns de dock mest som imitationer och blir inte särskilt intressanta.

Scott H Biram låter som han brukar, inte illa, men på nionde albumet hade det varit spännande med någon oväntad brytning.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA