x
The Hidden Cameras: Age

The Hidden Cameras
Age

The Hidden Cameras: Age

GAFFA

Album / Evil Evil
Utgivning D. 2014.01.24
Recenserad av
Daniel Horn

Nästan varje låt började med en akustisk gitarr, ett plektrum mot de nakna strängarna och så var resan påbörjad. Varje del av Hidden Cameras klassiker till debut är en intensiv takt mot det euforiska och sakrala. "The chase is better than the catch" som Scooter en gång i tiden skrek.

Efter det har vi sett en inte supertydlig men ändå klar vidaregång. Joel Gibb har lekt mer med elektroniska element, testat på raka poplåtar och ibland till och med låtit musiken smälla till från början till slut. Men den har alltid burit på edge och ställningstaganden, så även på Age.

Det man här istället reagerar på är splittringen/skiftet som sker fem låtar in på skivan. Efter fyra genomstarka spår hamnar vi i Afterparty, här styr och ställer dubben och det artister som Steve Mason och Bill Callahan på senare tid har bemästrat blir på Age lite av en transportsträcka mot absolut ingenting alls. Age hade förmodligen blivit helt sinneslöst bra i ett EP-format, men som fullängdare håller den dessvärre inte hela vägen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA