x
Lee Bannon: Alternate / Endings

Lee Bannon
Alternate / Endings

Lee Bannon: Alternate / Endings

GAFFA

Album / Ninja Tune
Utgivning D. 2014.01.13
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Ett debutalbum är alltid ett svårt album, ett svårdefinierat projekt från början eftersom det är just nytt, och debuten från Lee Bannon innehar inte vid första anblick och lyssning en strukturell form som går att känna igen som just ett album. 

Lee Bannon och hans förknippande med en nya skolans modernitet inom underground hiphop från New York, och således självklara och efterföljande samarbeten med den världens rappande uppkomlingar, är ingenting som egentligen finns på Alternate / Endings. Mest för att Lee Bannon ända sedan han började uppmärksammas överhuvudtaget ägnat sig åt att experimentera, och att grotta ned sig i olika genrers olika broar och bryggor, men också för att han ännu inte verkar ha hittat exakt vilken väg han vill ta.

Hans debutalbum är därför spretigt, tydligt inspirerat av drum'n'bass och jungle, mindre hiphop än förväntat och därför aningen svårnavigerat. Men alltjämt ett intressant släpp från en väldigt intressant producent som ändå någonstans imponerar med sitt produktionsmod. 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA