x
Diverse Artister: Vivens Mortua - Samlingsskivan

Diverse Artister
Vivens Mortua - Samlingsskivan

Diverse Artister: Vivens Mortua - Samlingsskivan

GAFFA

Album / SickSound
Utgivning D. 2014.01.25
Recenserad av
Patrik Blomqvist

Hardcore, punk och Sveriges Kvinno- och Tjejjourers Riksförbund (SKR) har en stark gemenskap i att de drivs av människor med stort hjärta, brinnande engagemang och som belyser viktiga ämnen. Nu har hela 23 akter slutit upp när musikbolaget SickSound satt ihop en samlingsskiva i samband med ett välgörenhetsevenemang till förmån för SKR. En platta med gott syfte tillika nostalgiskt värde.

Under början och mitten av 90-talet, innan fildelning blev ett alternativ i upptäckandet av musik, fick fans fortfarande sin beskärda del genom tidningar, fanzines och inte minst samlingsskivor utgivna av olika skivbolag. På så vis trädde grupper som Charta 77, Millencolin och Pennywise fram ur mörkret.

Håll Det Äkta, Anchor och Slöa Knivar är ett axplock från starka punk- och hardcorefästen som Stockholm, Malmö och Umeå, som likt sina förfäder än idag håller sig skymundan. Det gör att något så tänkvärt som Vivens Mortua hamnar helt i klass med samlingar som Definitivt 50 Spänn, Cheap Shots och Punk-O-Rama.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA