x
Måns Zelmerlöv: Barcelona Sessions

Måns Zelmerlöv
Barcelona Sessions

Måns Zelmerlöv: Barcelona Sessions

GAFFA

Album / Warner Music Sweden
Utgivning D. 2014.02.05
Recenserad av
Veronica Larsen

Måns Zelmerlöw vill med Barcelona Sessions ta sjumilaklivet bort från "I want us to try before we say goodbye. Cara mia, can you leave me now". Men från Cara Mia till spanska El Raval, stadsdelen i Barcelona där albumet till stor del kom till, är det en strandpromenad.

Att Måns haft Coldplay i lurarna, U2 i tanken och Beatles i ryggsäcken när han silat sand mellan tårna märks. Inspirationen, ambitionen, jo den finns där. Synd bara att det stöps i lite väl radiovänlig form. Det är mycket sjunga rakt på och sjunga rakt fram. På avslutande Paralells finns en välkommen vändning. Rösten lekfull, sorgsam, opolerad.

Barcelona Sessions är, enligt Måns själv, hans mest personliga skiva hitills. Det stämmer säkert i form av influenser, men personligt som i att lära känna Måns? Nja. Det är inte som när Carina Berg i en intervju med Måns plötsligt fiskar upp gosedjuret Ruff och det kommer fram att Ruff (och mamma) fick följa med på det där lägret, eftersom Måns som liten var jätteblyg och hade svårt att hitta kompisar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA