x
Tensnake: Glow

Tensnake
Glow

Tensnake: Glow

GAFFA

Album / Virgin
Utgivning D. 2014.03.10
Recenserad av
Daniel Hånberg Alonso

Tensnake är pseudonymen den tyske producenten Marco Niemerski gömmer sig bakom och som fick stjärnor att spraka kring sitt namn när han 2010 släppte den lyckade Anthony And The Camp-samplande hitten Coma Cat. Förväntningarna har därför varit höga på debutalbumet Glow.

Tensnake är en av artisterna som stått i bräschen för den hajpade musikrörelsen nu-disco. Inspirationen kommer inte så förvånande från den amerikanska funkiga discon och den europeiska italo discon, gjord med en modern sentimentalitet. Glow är också en skiva av denna retromentalitet blandat med soft downtempo tropicana pop. Att Tensnake dessutom är ett fan av Disclosure förvånar inte alls.

Tysken är den senaste i raden av producenter som samarbetar med Nile Rodgers, som medverkar på två av spåren. Majoriteten av låtarna innehåller dessutom vocals och det är en allmän popstruktur som genomsyrar albumet till skillnad från Tensnakes tidigare EP:s och mixar. Säkert hjälpte detta i hoppet från singelsläpp till fullängdare för Glow är ett hiskeligt bra album. Love Sublime är essensen av Tensnakes inkaplats i en låt, Pressure en trallvänlig danshit och Last Song en vacker avslutning på en skiva det i sin rätta bemärkelse skiner om.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA