x
Habibi: Habibi

Habibi
Habibi

Habibi: Habibi

GAFFA

Album / Burger Records
Utgivning D. 2014.01.28
Recenserad av
Emelie Fredriksson

Habibi betyder min älskade på arabiska. Men det är också ett Brooklyn-baserat band med ett sound häftigare än mycket annat just nu. På deras självbetitlade debut har de inga problem att visa var de står musikmässigt. Problemet är istället att de fastnar i sina sina egna ramar.

Habibi har existerat sedan 2011 och säger sig ha sina rötter i motown-eran från 60-talet, men har också sina influenser i punkikoner som Iggy och Quatro. Resultatet? En musikhybrid som landar någonstans mellan The Shangri-Las, The Ramones och The Vaselines. Med en stänk riot grrrl-feeling.

Habibi som skiva är bra, men det känns som att många av låtarna har snickrats ihop på liknande sätt. Samma riff och trumtakt återkommer. Rahill Jamalifard och hennes tre bandmedlemmar brummar på i samma tongångar på stora delar av skivan, men som tur är finns det fartgupp. En av dem är Persepolis, där Jamalifards persiska rötter får ta plats. En låt som faktiskt handlar om hennes farfar i Iran. En annan pärla är Tomboy, en lekfull låt om en av bandens största dilemma; måste du bete dig som en tjej bara för att du är en? Deras svar är nej. Habibi är inget rockigt tjejband. Det är ett rockband.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA