x
Sevendeaths: Concreté Misery

Sevendeaths
Concreté Misery

Sevendeaths: Concreté Misery

GAFFA

Download / LuckyMe
Utgivning D. 2014.01.16
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Det är inte sällan musiker svarar på frågor om deras influenser med att helt enkelt försöka förklara hur deras vardagliga liv ser ut. Det är en fullständigt logisk förklaring. Mer än något annat påverkas människor av sin omgivning, både geografiskt fysiskt och av människor i ens närhet, som i sin tur påverkas av varandra, och på så sätt manifesterar en mental påverkan.

För Steven Shade från Edinburgh föddes idén Sevendeaths under hans tid som mjukvara-utvecklare, när han kryssade omkring i diverse brittiska städer, och hörde hur kyrkklockornas klang ekade och slog runt mot typiska nedgångna brittiska tegelbyggnader. Det som 2014 resulterat i en EP är ett fullständigt digitaltt verk skapat från en kärna som kom till där och då.

Det är elektronisk musik som klättrar på varandra, häver sig framåt, bygger trappor uppåt och gräver dalar nedåt tillsammans, som rör sig i vågor. Concreté Misery är distorsionsväggar som rämnar lika ofta som de byggs upp utan någon som helst stötande rytm att luta sig mot, förutom den som föds ur ljudet av synthar som balanserar mot varandra unisont, själva fast i en balansgång mellan ett dånande mörker och ett sprittande ljus.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA