x
Elbow: The Take Off And Landing Of Everything

Elbow
The Take Off And Landing Of Everything

Elbow: The Take Off And Landing Of Everything

GAFFA

Album / Fiction
Utgivning D. 2014.03.07
Recenserad av
Hans Larson

Trots att Elbow fortfarande gör samma refränglösa, lätt melankoliska, musik som tidigare har deras karriär tagit en tydlig vändning jämfört med 2011 års briljanta Build A Rocket Boys. I sin senaste giv har de plockat bort sina mest teatraliska och högtravande arrangemang, för att istället plocka ner musiken i merparten av låtarna.

Resultatet blir dock inte det önskade, att det mest uppblåsta och patetiska i Elbows arenarockmelodier försvinner, utan effekten blir snarare att musiken känns lite mindre spännande än tidigare. The Take Off And Landing Of Everything är till stor del en skiva som mer eller mindre glömmer bort sig själv. Känslolösa låtar som Charge och Fly Boy Blue + Ludette förmedlar mest ingenting och försvinner fort till periferin.

Manchesterkvintetten är dock alldeles för duktiga för att inte lyckas plocka fram åtminstone ett par guldkorn, vilket de lyckas med även den här gången genom till exempel den laddade Real Life eller filmmusikliknande My Sad Captains. Elbows tidigare högt hissade flagga har dalat något, men är fortfarande milslångt från halv stång.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA