x
Dynazty: Renatus

Dynazty
Renatus

Dynazty: Renatus

GAFFA

Album / Spinefarm
Utgivning D. 2014.03.28
Recenserad av
Anders Fridh

Dynazty blev känt för en större publik som Melodifestivalens hårdrocksalibi för ett par år sen. Det handlade om okomplicerad men kompetent sleazerock, lätt Mötley Crüe-doftande. Bandet är nu framme vid sin fjärde skiva, släppt på finska bolaget Spinefarm.

Bandet har i sann finsk anda gjort sin musik mer pompös, skivan har de där stressigt struttiga syntharna som ofta hörs hos band som Children Of Bodom. Det blir mjuktufft, uppblåst och tomt skramlande. De akustiska partierna ger visserligen lite andrum, här finns ansatser till fina melodier med Nils Molins kraftfulla sång i centrum, men alltihop drunknar i en plågsamt enerverande produktion.

Pressreleasen säger att den som inte hör storheten i Renatus borde donera bort sina öron. Jag skulle hellre donera något användbart. En ny omslagsdesign kanske? Idag föreställer omslaget ett geggigt kluster med en skog av tatuerade armar som föds ur ett stenägg. "Renatus" betyder visserligen återfödelse, men den här finska förlossningen gjorde bara ont.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA