x
Alpaca Sports: Sealed With A Kiss

Alpaca Sports
Sealed With A Kiss

Alpaca Sports: Sealed With A Kiss

GAFFA

Album / Luxury
Utgivning D. 2014.02.24
Recenserad av
Emelie Fredriksson

Göteborgsbaserade Alpaca Sports har på tvättäkta tweepop-sätt mest förekommit på vinyl fram tills nu. Sealed With A Kiss är bandets debutalbum och utlovar, som titeln antyder, gulliga popspår och tonårsromantik.

Bakom rösterna hittar vi Andreas Jonsson och Amanda Åkerman. Att bandet fick namnet Alpaca Sport har flera olika anledningar, en förklaring är att Andreas hyser en stor fascination för Sydamerika. En annan involverar rödvin och en alpacka-tröja. För tidningen Interviewmagazine har Andreas även berättat att han tycker att allt i livet borde vara lika mjukt och oskyldigt som att gulla med en alpacka. För er som inte vet hur en alpacka ser ut, kan det förklaras som ett slags fårdjur med en lamas kropp och en kanins huvud.

Tweepop är ju en typ av indiepop som är känt för sina enkla och söta melodier och texter. Likt en avbokad lista får Alpaca Sports även med de andra typiska elementen som handklapp, körer och ljudeffekter med namn som sparkle eller falling stars. Jag är redan uttråkad efter ett par spår och bättre blir det inte. Debuten presenterar tyvärr inget jag inte hört förut inom genren.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA