x
The Soft Hills: Departure

The Soft Hills
Departure

The Soft Hills: Departure

GAFFA

Album / Tapete Records
Utgivning D. 2014.03.07
Recenserad av
Emelie Fredriksson

Ibland måste saker gå sönder för att bli fulländade. The Soft Hills hann gå sönder två gånger om innan deras senaste album kunde bli verklighet.

Glöm allt The Soft Hills tidigare har gjort för egentligen är det ett helt nytt band. Deras americana-drivna rock placerade dem länge i Grizzly Bear- och Fleet Foxes-facket. Sedan deras debut 2008 har de hunnit ge ut fyra skivor, albumet Chromatisms landade i skivhyllan så sent som 2013. Den efterföljande turnén ledde dock till att bandet imploderade och frontfiguren Hobba lämnades ensam.

Men istället för att kasta in handduken valde han att, till stora delar, skriva Departure själv och började så smått leta nya bandmedlemmar. Efter att ha fajtats med både en besvärlig mögelsjukdom och en mental kollaps lyckas han och nya versionen av bandet att släppa ett kanonfint album.

R.E.M. möter The Killers i öppningsspåret Golden Hour och Hobbas röst är melodisk och självsäker. I senare spår kommer 70-talets experimentella acid-influenser in. Det är täta spår med mästerliga musiker. Ett mörkare och rockigare sound än någonsin förr tar bandet till nya nivåer.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA