x
Andrea Schroeder: Where The Wild Oceans End

Andrea Schroeder
Where The Wild Oceans End

Andrea Schroeder: Where The Wild Oceans End

GAFFA

Album / Glitterhouse
Utgivning D. 2014.01.31
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Andrea Schroeders andra album, där hon tar steget från lätt storslagen indiemystik med vissa gothinslag till den logiska konsekvensen för någon som nämns i samma andetag som Marlene Dietrich och Nico. Där hon tar steget in i det olycksbådande mörkret. Där indiemystiken blir kabarégoth och där uttrycket ibland nästan blir poserande.

Nu håller Schroeder distansen i de mest utstuderade partierna, och lyckas tygla allt från pastischerna och klyschorna, även om de är farligt nära alldeles för ofta. Ibland fattas det liksom bara en manierad röst så hade vi haft en lillasyster till Diamanda Galas. Men det kantrar aldrig över. Det fortsätter bara att smyga sig på, och trots att allt borde vara manierat och krystat är det levande och bitvis läckert episkt.

Övergången till det ödsliga men ändå pregnanta och intrikata soundet är säkert till stor del producenten Chris Eckmans (The Walkabouts) förtjänst, men Schroeder själv låter mer mogen och mer vuxen det uttryck hon nu rör sig i. Elegant, orädd. En svepande vind som både fläktar och oroar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA