x
Nonono: We Are Only What We Feel

Nonono
We Are Only What We Feel

Nonono: We Are Only What We Feel

GAFFA

Album / Warner Music
Utgivning D. 2014.03.24
Recenserad av
Emil Viksell

Snyggt. Snyggt. Snyggt. Allt är snyggt med Nonono och debutalbumet We Are Only What We Feel. Det märks att det sitter människor med så kallad "koll" bakom spakarna. Både musik och grafisk profil genomsyras av stringens, själva antitesen till pizzarestaurang-inredning.

Bandet består av producent-duon Astma & Rocwell samt Stina Wäppling. Namnet kommer sig av att de kände ett behov av att säga "nej", till och med "nej, nej nej". Beundransvärt, de flesta större samhällsförändringar till det bättre har kommit sig av att människor helt enkelt börjat med att säga just: nej. Nu är det inte så allvarligt, den motsträviga inställningen handlar om att gruppmedlemmarna blev in-pushade i olika musikprojekt de inte trivdes med. I ett extremindividualistiskt tidevarv är det väl det vi får nöja oss med.

Den integritet som går igen i namnvalet har knappast färgat av sig på gruppens musik, av dem själva kallad "urban indie". Det är genomproducerad beat- och loop-baserad pop med det där inslaget av viss trilska, som trots att det är allmängods på radio och bland verklighetens folk fortfarande betraktas som indie. Astma & Rocwell staplar "quirky" ljud på varandra tills det enda som återstår är hyfsat radioskval. Wäppling sjunger fint och ibland är det synnerligen harmoniskt. Men det skaver lite för snyggt och den där ständigt närvarande känslan av att varje låt skulle få A-rotation på P3 är inte helt angenäm.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA