x
Ison & Fille: Länge Leve Vi

Ison & Fille
Länge Leve Vi

Ison & Fille: Länge Leve Vi

GAFFA

Album / Sony
Utgivning D. 2014.02.26
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Ibland krävs det bakåtblickar för att kunna se framtiden tydligare. För Ison Glasgow och Felipe Leiva Wenger landade sökandet vid 2002 års debutalbum som Ison & Fille och som år 2013 via en singel med samma namn satte nyheten om ett kommande album i allmänhetens medvetande. Tre år efter succén med återkomsten För Evigt är Ison & Fille nu tillbaka igen och kanske vassare än någonsin tidigare. På det nya albumet Länge Leve Vi är duon mer personlig, texterna går djupare och längre in i vardera person, det är både mer upphöjande och mer sökande i djupet.

Trots att det berättande elementet alltid varit närvarande känns det annorlunda denna gång när Ison & Fille berättar om brinnande förorter, om ändrade familjesituationer, om att svårigheterna som en gång för nästan 15 år sedan gav vännerna elden och kraften att sätta igång detta projekt så många år senare fortfarande är aktuella och kvar i deras hemtrakter.

Med hjälp från Fre och Mogge, av Natty Silver och Amin, av Highwon-kollektivet och Aleks och Hoosam och Grillat, av Michelle Zarate och de briljanta ynglingarna Nebay Meles och Rosh, är berättelserna på Länge Leve Vi på allra högsta möjliga nivå. Och med producenter som Mack Beats, Vittorio Grasso, Lorentz Alexander, Oskar Lowitz, Collén, är albumet likvärdigt matchat musikaliskt. Det är en av årets, redan nu, i särklass mest stabila, mest imponerande, och tillfredsställande musikaliska upplevelser.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA