x
Zhala: Prophet

Zhala
Prophet

Zhala: Prophet

GAFFA

Album / Konichiwa Records
Utgivning D. 2014.02.19
Recenserad av
Tina Berglund

Prophet är en majestätisk, lite smått galen och kryddstark 16 minuter lång historia som lämnar en eftersmak av förvirring, eskapism och ett starkt begär av att trycka på play om och om igen. I samband med singeln Slippin Around (2012) har Zhala fått stor uppmärksamhet runtom i världen. I veckan utökades äntligen sångerskans repertoar och ger musikvärlden nytt virke i form av Zhalas experimentella och högst personliga kosmiska pop.

Titelspåret Prophet återfinns på EP:n i två olika versioner, varav en version där Robyn figuerar. Zhalas främsta styrka är hennes oförutsägbarhet, vilket märks klart och tydligt på framför allt låten Prophet. I jämförelse med EP:ns två resterande låtar känns titelspåret mer som ett kraftfullt statement om att Zhala är här och kommer bjuda på en show likt ingen annan. I vidare tolkning av låten går det att likna den vid en elektronisk marsch som under resans gång intensifieras och i slutskedet når ett hysteriskt klimax som tvärt slukas av tystnaden.

Efter Livet är däremot betydligt mer mystisk och mörk i sin framtoning och är insvept i ett futuristiskt dis. Detta återkommer även på låten Slippin Around som utan vidare fundering är EP:ns starkaste spår. Låten är ett tydligt bevis på Zhalas stilistiska bredd och bådar gott inför framtida släpp.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA