x
Milagres: Violent Light

Milagres
Violent Light

Milagres: Violent Light

GAFFA

Album / Kill Rock Stars
Utgivning D. 2014.02.25
Recenserad av
Emelie Fredriksson

Amerikanska indiepop-/rockbandet Milagres har varit lite av en snackis sedan debutalbumet Glowing Mouth släpptes 2011. Nu är de tillbaka med tredje fullängdaren Violent Light som med något förändrad banduppsättning låter mer 80-talspsykedeliskt än någonsin.

Bandets namn betyder mirakel på portugisiska, vilket gör att när du bildsöker Milagres får fram foton på de hipstriga bandmedlemmarna varvat med bilder på moln och händer som omfamnar någon sorts helig eld. Och det är väl också någonstans här bandets tredje skiva innehållsmässigt landar. Deras keyboarddrivna pseudo-pop låter lika delar Bowie och Coldplay, vilket gör dem till ett poppigare alternativ av finska rockbandet Him. Eller, om du så vill, Hims lillebror The Rasmus.

Sångaren Kyle Wilsons mål med den här skivan var att göra en levnadsglad uppföljare till Glowing Mouth som på många sätt blev en terapiskiva efter en klättringsolycka. Och visst är det ett mer glättigt Milagres som är tillbaka, men på bekostnad av det förut lite eftertänksamma. Wilsons något sträva, djupa stämma som spännande nog även gör sig i falsett, har på Violent Light fastnat i ett Kate Bush-läge.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA