x
The Notwist: Close To The Glass

The Notwist
Close To The Glass

The Notwist: Close To The Glass

GAFFA

Album / City Slang
Utgivning D. 2014.02.26
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Det är sex år sedan den tyska trion släppte en ny platta och innan dess var det ytterligare sex år. Mycket kan hända i musikvärlden på tolv år, men det verkar inte tyskarna bry sig nämnvärt åt. The Notwist kör sitt race och kunde egentligen inte bry sig mindre om vad folk tyckte eller ville ha, för inget band som gjorde det skulle släppa Close To The Glass.

Skivan är ful, avig, schizofren, paranoid och väldigt, väldigt ödslig. Det är elektronika som blandas med indiepop, shoegaze och ren pop på ett nästan distraherande sätt, det är emellanåt svårt att veta om det fortfarande är samma band som spelar och jag tror inte att låtordningen hjälper.

Close To The Glass är lite för schizofren och ibland lite för avig, men låt för låt är det smått fantastiskt, det är bara helheten som gör det svårt att gå ihop. Men det är samtidigt en av de mest spännande lyssningsupplevelser man kan ha just nu, full av melankoli och svärta. Och även om flera låtar känns som sketcher så finns här en ljudglädje och en popfiness som är galet attraktiv.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA