x
Diverse Artister: Killed By Deathrock Volume 1

Diverse Artister
Killed By Deathrock Volume 1

Diverse Artister: Killed By Deathrock Volume 1

GAFFA

Album / Sacred Bones
Utgivning D. 2014.01.20
Recenserad av
Patrik Blomqvist

Imperiet, tidiga New Order och Joy Division – sammantagna är de en del av postpunkens crème de la crème. De står till svars för världskända låtar som Var E Vargen, Age Of Consent och Love Will Tear Us Apart. I jämförelse med samlingen Killed By Deathrock Vol. 1 framstår de som ganska vardagliga.

Caleb Braaten (Sacred Bones Records) har ägnat de senaste sju åren åt att belysa mindre känd postpunk. Resultatet är imponerande. Starka melodier och flinka trumarrangemang. Det är ett under att oslipade diamanter som svenska Kitchen & The Plastic Spoons samt de amerikanska akterna Screaming For Emily och Glorious Din inte har uppmärksammats i större bemärkelse.

Ett plus är att plattan befriats helt från bisarra bidrag, som den amerikanska duon Your Funerals b-sida Final Abyss på singeln I Want To Be You (1982). Likaså är det en fröjd att slippa något från tyskarna i A Taste Of Decays självbetitlade alster från 1984. Kort och gott är det här en gedigen början på vad som komma bli ett gediget uppslagsverk.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA