x
Todd Terje: It's Album Time

Todd Terje
It's Album Time

Todd Terje: It's Album Time

GAFFA

Album / Olsen
Utgivning D. 2014.04.08
Recenserad av
Hans Larson

Trots otaliga remixer och egna låtar, trots flera EP:s, trots samarbeten med jättar som Franz Ferdinand och Robbie Williams har Todd Terjes första fullängdare ännu inte blivit ett faktum. Inte förrän nu. Och passande nog har han valt det klockrena namnet It's Album Time. Talande nog.

Det är ett gediget arbete som norrmannen släpper ifrån sig. Genre-blinkningarna spretar åt alla håll, men förenas ändå i sprudlande elektro som bär släktskap med såväl lager på lager-principen hos LCD Soundsystem som det fryntliga sinnelaget hos landsmännen i Casiokids. Inte sällan lyckas Terje Olsen, som han egentligen heter, vrida sina alster långsamt, för att under musikens gång låta arrangemangen anta alltmer bombastiska former.

Det enda som bryter den nästintill euforiska känslan är samarbetet med Bryan Ferry som har resulterat i 80-talsluftiga Robert Palmer-covern Johnny And Mary. En alldeles förträfflig, snyggt avskalad, tolkning som ändå ger känslan av att det förmodligen finns en nivå till hos Todd Terje. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA