x
Joan As Police Woman: The Classic

Joan As Police Woman
The Classic

Joan As Police Woman: The Classic

GAFFA

Album / Play It Again Sam
Utgivning D. 2014.03.10
Recenserad av
Emelie Fredriksson

När du kommer över en skiva som är riktigt bra, blir det naturligt att du vill återge det så gott du bara kan. Jakten på beskrivande ord blir jätteviktigt. Men vi kan väl bara strunta i det för en stund. Joan Wassers senaste skiva The Classic är skitbra. Punkt.

Sedan 2002 har Wasser under pseudonymen Joan As Police Woman släppt musik i egen regi. På sin fjärde skiva skakar hon av sig den melankoli som så länge präglade hennes liv. The Classic tar vid där hennes senaste album från 2011, The Deep Fields, lämnade oss. Redan då började hon lämna den sorg som varit lite av hennes signum, för att istället producera mer livsbejakande soul.

I de pappren jag har fått från hennes skivbolag skanderar sångerskan att hon aldrig har mått så bra som hon gör idag. Och det hörs. Den här skivan andas motown och gospel på ett medryckande sätt som för tankarna till Sveriges egna experimentella Jenny Wilson. Men Wasser har inte slarvat bort det sorgsna för den delen, vilket inte minst märks på titelspåret The Classic där hennes röst för tankarna till den soulfunk som kom att bli Amy Winehouses signum.

Inget är slarvigt med den här skivan. Albumets tolv spår rör sig mellan fyllig kärleksfunk, livsbejakande doo-wop och klassisk soul på ett mycket tjusigt sätt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA