x
MØ: No Mythologies To Follow


No Mythologies To Follow

MØ: No Mythologies To Follow

GAFFA

Album / Chess Club/RCA Victor
Utgivning D. 2014.03.10
Recenserad av
Veronica Larsen

När underverket från andra sidan sundet, danska MØ, äntligen släpper skiva är det som att få en nygammal godispåse. Hälften har man redan tuggat i sig och hälften är nya, ljuvliga smaker av barfotavarm elektronisk pop. No Mythologies To follow innehåller en hel del redan släppta singlar, men det är inga remixer vi får, vilket gör att man upptäcker några låtar i orginalversion på nytt.

MØ är sin alldeles egna ö. Estetiken kring henne skapar en självklar exotisk känsla. Det är en osminkad lekfullhet som slänger sig ut i djungelns lian, springer över savannens gräs. Det är inte lekfullt som i betydelsen barnsligt, utan lekfullt som i: "jag har ännu inte blivit tillsagd vad jag inte får göra". På avslutande låten Glass förmedlar hon det, när hon frågar oss, varför måste vi alla växa upp?

Som artist verkar MØ i ett musiklandskap bland andra starka nutida akter; Haim, Lorde, Banks. Alla klädda i egen kostym, men tillsammans förmedlar de en förebild. En flicka som ännu inte tvingats in i kvinnorollen att behaga. En tjej som kan ta sig an världen på sitt eget sätt bara genom girlpower.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA