x
Faråker: Början På Slutet

Faråker
Början På Slutet

Faråker: Början På Slutet

GAFFA

Album / Universal Music
Utgivning D. 2014.04.09
Recenserad av
Emelie Fredriksson

Riktigt så här har svensk pop aldrig låtit förr. Jag kan inte sätta fingret på det. Är det modern dansband med sina tydliga Ted Gärdestad-referenser? Eller en pop-hybrid som bara vill gå sin egen väg med svungande surfrocks-gitarrer och munspels-inputs? I vilket fall välkomnar vi Olle Blomström upp på scen.

Början På Slutet är inspelat både i hans gamla lägenhet i Malmö och i lilla Svängsta där han är född och uppväxt. Och det går inte att nämna bandet utan att nämna dialekten blekingska, vars blandning av småländska och skånska kan vara svår att placera. Kanske är det just den tvisten som gör att Faråkers talande texter far rakt in i hjärtat.

Faråker girar snyggt runt de fallgropar som skulle kunna placera honom i facket ännu-ett-popband-som-sjunger-på-svenska. Debuten levererar 35 minuter av ärlig pop på samma sätt som Florence Valentin och Veronica Maggio, men med en mer jordnära ton. På något ställe haltar det när Gärdestad-pianot svämmar över och skärpan dränks, men eftersom skivan innehåller några av de starkaste spår den svenska popscenen kommer att leverera i år, så är det förlåtet. Det här kan bli början på något riktigt bra.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA