x
The Pretty Reckless: Going To Hell

The Pretty Reckless
Going To Hell

The Pretty Reckless: Going To Hell

GAFFA

Album / Cooking Vinyl
Utgivning D. 2014.03.19
Recenserad av
Emelie Fredriksson

En av Amerikas senaste bad girls är tillbaka, inte bara med ny skiva utan även nya bandmedlemmar. Taylor Momsen känd från serien Gossip Girl har numera skakat av sig skådespelaryrket helt för att satsa allt på musiken. Vi håller tummarna för Momsen, tyvärr är Going To Hell en skiva vars omslag förmodligen kommer bli mer omdiskuterat än innehållet.

Bandets andra skiva innehåller tolv spår som alla spretar åt olika håll. På vissa spår strävar till och med innehållet i olika riktningar. Spåret Sweet Things är ett gott exempel, introt består av stenhårda pukor och snabba gitarrer, som efter någon minut går över till en Evanescence-liknande lugn passage, där Momsen sjunger med en underskön vän stämma, för att senare avsluta med ett längre parti Marilyn Manson-liknande growl. Rockverkstad på hög nivå.

Going To Hell är rakt igenom en stökig skiva, från innehåll till låtarna själva. Sångerskans röst slarvas bort i arrangemangen och tas bäst hand om i de lite lugnare country/rock-ballader som hör till guldkornen. Det är aldrig en bra idé att plocka in för många kockar när det kommer till att koka en soppa och det gäller även musik. Välj ett par inspirationkällor på sin höjd, inte alla artister som korsat din väg.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA