x
Tiger Forest Cat: Underdogism

Tiger Forest Cat
Underdogism

Tiger Forest Cat: Underdogism

GAFFA

Album / Nomethod
Utgivning D. 2014.05.07
Recenserad av
Hans Larson

Med tanke på Umeågruppen Sykets hyfsat frenetiska aktivitet de senaste åren är det en aning uppseendeväckande att trummisen Filip Sundberg lyckas hinna lansera sitt soloprojekt. Men så är hans debut också en samling låtar som har tillkommit under lång tid, som har marinerats i hans huvud inom loppet av flera år. Och det märks.

Att Sundberg besitter en helt klanderfri och i stunder intressant röst är imponerande, men den verkliga styrkan hos Underdogism är det somrigt luftiga, på moln svävande, amerikanskt besjälade arrangemanget. Filip Sundbergs röst smeker hela tiden tonerna, vilket når sin kulmen i radiovänliga singeln New York, New York, som låter ungefär som något The Embassy hade kunnat göra om deras musik blev ännu lite snällare.

Han är lik sitt band, men där Syket vänder mot hårdare tag tar Tiger Forest Cat istället en ännu mjukare väg. Musiken är hela tiden silkeslen, försiktigt bestämd och mild. Underdogism är bortsett från de ganska anonyma och ibland något gnälliga melodierna en fin debut som inte bara känns välgjord och tidlös, utan också internationell och vidsynt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA