x
Paloma Faith: A Perfect Contradiction

Paloma Faith
A Perfect Contradiction

Paloma Faith: A Perfect Contradiction

GAFFA

Album / Sony Music Entertainment
Utgivning D. 2014.03.10
Recenserad av
Emelie Fredriksson

Christina Aguilera goes soul. Ja ungefär så låter Paloma Faiths tredje album. Storbritanniens okrönta souldrottning tar i från tårna för att försöka förmedla en lyckligare version av sig själv. Resultatet blir istället en plastigare sådan.

Den färgsprakande sångerskan har tagit in en rad amerikanska samarbetspartners på A Perfect Contradiction och det är ingen mindre än Pharrell Williams som står bakom skivans första singel Can't Rely On You. En låt som för tankarna till Robin Thickes Blurred Lines med sina pitchade körer och flörtiga funksound. Det känns som att sångerskan någonstans i processen av den här skivan glömde bort sina egna rötter, vilka hitintills har varit retro-soul och burlesk. 

Det tycks vara en svår balansgång mellan att vilja förmedla glädje och låta glättig. Att ta in en mängd cowbells och waila loss kanske funkade för Jackson 5 men det fungerar inte lika bra för Paloma Faith. De bästa spåren på A Perfect Contradiction är egentligen skivans mest avskalade, som Only Love Can Hurt Like This som avhandlar hjärtkrosseri och motown-aktiga Taste My Own Tears. Kanske är det så att melankoli mer är hennes melodi.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA