x
Avey Tare's Slasher House: Enter The Slasher House

Avey Tare's Slasher House
Enter The Slasher House

Avey Tare's Slasher House: Enter The Slasher House

GAFFA

Album / Domino
Utgivning D. 2014.04.09
Recenserad av
Daniel Andersson

Avey Tares nya projekt Avey Tare's Slasher Flicks fick en kickstart genom discopoppiga singeln Little Fang, som lockar till dans och ger smakprov på något annat än Animal Collectives collegesmarta indiepop. Brooklyn-bandets musik tenderar att vara på gränsen till ett nervsammanbrott – ljudbilden är överallt och ingenstans. Tillsammans med forna Dirty Projectors-medlemmen Angel Deradoorian och Ponytails Jeremy Hyman har uttrycket städats upp och gjorts rumsrent. Borta är alla småstöriga ljudexperiment.

Animal Collective delar ofta musiklyssnarna i två läger. De som förundras över bandets unika experimentlusta och de som avskyr gruppens kaosartade inslag. Avey Tares andra fullängdsskiva Enter The Slasher House kommer inte att ändra på detta faktum – nämnda singel utgör nämligen undantaget bland låtar som tänjer på de normativa indiepop-traditionerna. Albumspåret Blind Babe har ett högenergiskt tempo, som får trumhinnorna att slå frivolter, medan A Sender blommar ut i en modern psykedelisk ljudsymfoni.

Enter The Slasher House har skalat bort de värsta ljudexperimenten, men det går inte att ta miste på kopplingen till Animal Collective. Överraskningsmomenten från förr är således borta, men Avey Tare har ändå lyckats skapa ett engagerande album. Härnäst väntar Panda Bears kommande soloskiva Panda Bear Meets The Grim Reaper. En titel som cementerar intresset för skräckfilm.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA