x
Som Fan: Sellout

Som Fan
Sellout

Som Fan: Sellout

GAFFA

Album / Sony
Utgivning D. 2014.03.21
Recenserad av
Veronica Larsen

Förmågan att sätta fingret på, förmågan att observera samtiden. Det är Som Fan riktigt duktiga på. Det märktes redan på förra årets släpp Som In I Helvete EP, fem låtar som naglade en (huvud)stads unga instagramgeneration, deras osäkerhet och oförmåga till originalitet.

Sellout fortsätter man att vilja ta bladet från munnen. Producent Ezzo Fresh och rapparna Nomaden och Sexfemman hymlar inte. Tillsammans vill de tjäna pengar som fan. Ett steg har varit att sälja annonsutrymme till företag på skivans omslag.

Ljudmässigt bjuds vi på imponerande tunga beats man vill glida in på klubben till. Ibland tar det slut för fort, vad hade hänt om de smakrika slutsekunderna på säg, Antipasto hade fått fortsätta? Bäst är Som Fan när blicken är etagevåningen: se ner på röran ovanifrån. När omvärldsbetraktelserna broderas ut. När skrytet levereras med självförtroende och humor. Gästinhopp får vi från bland andra Timbuktu och Simon Emanuel. Men det är när Jaqe gästar och lägger glödheta rader som det verkligen smittar av sig.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA