x
EMA: The Future's Void

EMA
The Future's Void

EMA: The Future's Void

GAFFA

Album / City Slang
Utgivning D. 2014.04.07
Recenserad av
Andreas Fällman

Man är aldrig förberedd för genuina uttryckssätt. Om något uppfyller ens förväntningar försvinner lite av udden; den extraordinära och avgörande faktorn. Man kan fortfarande uppskatta hantverket och mödan som gått ned i skapelseprocessen, men aldrig egentligen uppskatta helheten. Och så har vi paradoxer som EMA.

Hennes debut Past Life Martyred Saints införlivade gamla hederliga popstrukturer tillsammans med återstoden från hennes tid i noisebandet Gowns. Till sin kärna är det inget revolutionerande stilgrepp men så pass oklanderligt utfört att lyssnaren lämnas mer än belåten.

Uppföljaren The Future's Void spinner vidare i samma spår; Anderson växlar industriellt synthiga Satellites med ylande PJ Harvey-sång, till att vara mjukt passionerad som Chelsea Wolfe på den minst sagt storslagna 3Jane. 

Låtarna blickar bakåt till ett 90-tal där grungen dött men själv inte insett det ännu. Musiken balanserar effektfullt mellan stora och små sinnesrörelser, mellan dissonans och melodi. Uttrycket är genuint och uppfyller samtidigt alla ens förväntningar; den nu så kallade EMA-paradoxen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA