x
Schoolboy Q: Oxymoron (Deluxe)

Schoolboy Q
Oxymoron (Deluxe)

Schoolboy Q: Oxymoron (Deluxe)

GAFFA

Album / Top Dawg Entertainment
Utgivning D. 2014.03.04
Recenserad av
Emil Viksell

Inte nog med att alla rappare i samtidens hiphopvärld är dömda att stå i skuggan av Kendrick Lamar. Schoolboy Q måste dessutom förhålla sig till skuggan på nära håll i Black Hippy-kollektivet, där de båda ingår. Med Oxymoron, som nu också föreligger i en deluxe-version, skulle Quincy Matthew Hanley göra en sådan där klassiker som rensade rent och etablerade honom högst upp på hiphoptronen.

Det är inte en sådan klassiker. Visst finns det riktiga guldkorn, till och med låtar som kan benämnas som framtida klassiker, men däremellan har han laddat albumet med för mycket bjäfs. Det är lite omvända världen vad gäller Schoolboy Q, här är det de eftertänksamma spåren som sätter sig, medan "bangers"-låtarna till största del bara är tröttande. Med fördelningen 50/50 mellan bra och dåligt når den här plattan tyvärr inte ens upp till föregångarna Habits & Contradictions (2012) och Setbacks (2011).

Det är knappast som Kendrick rappade i cyphern på 2013 års upplaga av BET Awards: "Your career ain't shit unless you got some Kendrick in it". Men kungatronen intar näppeligen Schoolboy Q. Även om Break The Bank ändå är ett fullgott försök.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA