x
Thus:Owls: Turning Rocks

Thus:Owls
Turning Rocks

Thus:Owls: Turning Rocks

GAFFA

Album / Secret City
Utgivning D. 2014.04.07
Recenserad av
Maria Stacke

Duon, med ena benet på Orust och den andra i Montreal, är sin vana trogen och slår an en konceptuell sträng också denna gång. Erika Angell har tolkat och tonsatt livsöden från det lilla samhället på Orust där hon växt upp, en röd tråd som passar hennes utforskande och utmanande låtskrivande.

Den experimentella pop de utvecklat på Cardiac Malformations (2009) och Harbours (2011) står fortfarande som grund, men ljudbilden har ändrat karaktär. Den är som tidigare minutiöst uppbyggd och vibrerar av intensitet men denna gång har den växt sig större. Precis som på Harbours finns här en dunkel mystik som lurar oroväckande, men här finns också varma orglar från 70-talet och sorgesamt blås.

Kanske får melodierna ibland stå tillbaka för deras fascination för soundet, vilket gör skivan kärv och ointaglig. Det är svårt att plocka ut enskilda spår. Turning Rocks kräver att du lyssnar från första till sista spår, vilket onekligen är en utmaning för de flesta samtida lyssnare. Tar du dig tid blir du inte besviken.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA