x
Den Svenska Björnstammen: I Förhållande Till

Den Svenska Björnstammen
I Förhållande Till

Den Svenska Björnstammen: I Förhållande Till

GAFFA

Album / BOR
Utgivning D. 2014.04.23
Recenserad av
Daniel Hånberg Alonso

Sedan debuten med Ett Fel Närmare Rätt för två år sedan har Den Svenska Björnstammen inte legat på latsidan. Efter en 75 konserter lång turné ska nu en av medlemmarna i konstnärskollektivet från Norrköping ge ut en självbiografisk serieroman på Galago samtidigt som de släpper sin andra fullängdare – I Förhållande Till.

I äkta sophomoretradition är skivan en mer helgjuten upplevelse, till skillnad från det något ojämna genombrottet. Samtidigt så är I Förhållande Till en aning mer slätstruken och traskar fram i lunkande takt. Rent krasst saknas de fantastiska singlarna vi blivit bortskämda med. Hatar Allt må vara en skön trallvänlig dänga, precis som vi lärt att förvänta oss, men inte heller något som sticker ut. Skivan vinner istället på repetition där varje lyssning får pianoslingorna, gitarrtrallen och den pursvenska sången att växa.

För vad Den Svenska Björnstammen visar nu är att de inte var en engångsföreteelse. De är bättre som musiker, säkrare som melodimakare och deras glada svenska trallpop är värt en egen ™-stämpel. Missa för guds skull inte Som Vanligt och Snorvalp och förstå att Den Svenska Björnstammen är här för att stanna.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA