x
Aloe Blacc: Lift Your Spirit

Aloe Blacc
Lift Your Spirit

Aloe Blacc: Lift Your Spirit

GAFFA

Album / Universal
Utgivning D. 2014.03.10
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Det är lustigt hur en enda låt på strax över fyra minuter kan fullständigt förändra inte bara artistens liv, men en hel rörelse. Detta trots att karriären påbörjades så tidigt som 1995, och hitsingeln i fråga släpptes först 15 år senare.

När Aloe Blacc sakta rörde sig mot soul från hiphop på sitt debutalbum var det hos Stones Throw Records, och de som intresserade sig var främst fans nära till skivbolaget och dess scen. När han släppte I Need A Dollar sålde han guld och platina, han garanterade sin karriär och skivbolagets framtid, och blev samtidigt en soul-lutad popartist.

Det är där Aloe Blacc återfinns år 2014 med det tredje soloalbumet Lift Your Spirit, ett album stöpt i ett popformat där soul är en existerande biprodukt men inte direkt i huvudrollen. Och med det så försvinner också hans egenhet alldeles för ofta i produktioner ämnade för andra ting än Aloe Blacc känns rätt för. Lift Your Spirit blir således mest behagligt och bekvämt, ofta trevligt men ibland tråkigt, mer pop än soul.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA